Never say never!
Stay on track to get where I want to go
The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do
The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do
Trainers Louis Vollebregt en Thom Boot
Thom Boot

Thom Boot
jouw lifeplanner

Thom Boot handtekening

Heidi:
 “LifePlanning heeft raakvlakken met mijn werk als notaris. En als ik bij mij op het kantoor eens iemand tref die daarin geïnteresseerd is, vertel ik liever uit eigen ervaring wat LifePlanning kan betekenen. Tijdens de workshop ‘Je geld of je leven’ kwam ik erachter dat dat nog niet zo eenvoudig te duiden is. LifePlanning is niet iets wat vanzelfsprekend is en niet zo makkelijk concreet te maken. De vragen en onderwerpen die aan de orde komen, zijn niet echt dagelijkse kost. Ik vind het wel iets wat belangrijk is, dat je af en toe stil moet staan bij waar je mee bezig bent en waarom je keuzes wel of niet maakt. Dat je je niet alleen laat leiden door de drukte of de financiële beperkingen en je af moet vragen waar je met je leven naartoe wilt. Voor enkele van mijn klanten zal het zeker een optie zijn om eens met LifePlanning aan de slag te gaan en op een andere manier naar zaken te kijken. Nu ik ermee heb kennisgemaakt, zal ik dat ook echt sneller voorstellen als het aan de orde is. Mij is opgevallen dat Thom heel goed luistert en jou zelf je verhaal laat doen, zonder advies te geven of te oordelen. Dat vind ik een echte kwaliteit. En de betrokkenheid en bevlogenheid die hij daarbij laat zien, doen heel veel.”


Frank
:

"Tijdens de workshop ‘Je geld of je leven’ heb ik weer eens een goed moment stilgestaan bij hoe ik in het leven sta. Thom neemt – net zoals ik – niet geld als uitgangspunt, maar de kwaliteit van leven. Dat vind ik ontstellend belangrijk en wezenlijk. Waar voor vorige generaties zekerheid meer van belang was, durft onze generatie al wat meer te dromen en te denken in termen als mogelijkheden en kansen. Thom is er goed in om dat boven tafel te krijgen en daar mensen voor wakker en warm te maken. Hij daagt je uit om de lat eens wat hoger te leggen. Zelf hecht ik aan welbevinden en ben ik erg gericht op sociale interactie. Geld kan daar een makkelijk smeermiddel in zijn. Daardoor zie ik geld meer als hulpmiddel dan als belemmering. Geld an sich is niks: niet meer dan energie die benut kan worden. En te veel mensen doen dat nog vanuit kramp en vanuit angst. Het is juist zaak om wat losser op dat geld te worden en om te kijken of we het voor ons levensgeluk kunnen laten werken. Ik ben nu op een leeftijd gekomen waarop ik met meer souplesse naar geld kan kijken. Samen met Thom wil ik onderzoeken hoe op dit moment mijn financiële geldstromen lopen en in welke mate die ondersteunend kunnen zijn aan het daadwerkelijk realiseren van mijn dromen. Ik ben benieuwd hoe hij mij in de concretiserende fases stappen laat zetten om mijn wens daarin te verwezenlijken.”


Cynthia:
“Ik ben zelf LifePlanner en tijdens de workshop ‘Je geld of je leven’ kon ik eens een andere LifePlanner aan het werk zien. Ik ben er heel enthousiast over. De volledige setting, vanaf de ontvangst tot in de zaal en wat daar allemaal gebeurt; voor mij is dat het perfecte kader voor het thema. Wat ik boeiend vond, was om te zien hoe je als deelnemer wordt geraakt door gepaste filmpjes, bijzondere muziek en mooie tekstfragmenten. Op die manier kom je los. Je voelt het attente van de LifePlanner, zijn zorgzaamheid en de oprechte aandacht. Daarnaast brengt Thom de onderwerpen helemaal vanuit wie hij als persoon is. Zijn verhaal is doorspekt met ervaringen van hemzelf. De opzet is heel comfortabel, al vanaf het moment dat je de uitnodiging ontvangt. De workshop vertrekt vanuit een vraag waarover je vooraf al kunt nadenken en het leuke is dat aan het einde van de workshop de cirkel weer rond is. Na alles wat je hebt beleefd, kom je terug bij de startvraag en besef je dat er wel degelijk al iets veranderd is. Het heeft mij echt energie gegeven en ik ben van plan zelf ook meer met groepen te gaan werken om mijn werk in België onder de aandacht te brengen.”

 

Hans:
"Ik wil graag binnen nu en een jaar of vijf stoppen met werken en in mijn eigen vijfjarenplan was ik bezig met een financieel puzzeltje. Tijdens de workshop ‘Je geld of je leven’ ben ik ermee geconfronteerd dat ik tot nu toe altijd keek naar hoe lang ik nog moet werken, wat ik dan financieel heb opgebouwd, wat mijn huis nog waard is en hoeveel ik te spenderen heb. Thom draait de boel heel fijn om. Hij vraagt: wat zou je willen? En daarna ga je maar eens kijken wat er kan en of je het zo zou kunnen draaien dat je kunt doen wat je wilt. Geld wordt op de tweede plaats gezet. Daardoor realiseerde ik me dat je er ook nog voor moet zorgen dat je een leven hebt waarin je het naar je zin hebt. Meer uitgaan van jezelf en minder van de situatie. Tijdens de workshop kregen we de vraag wat we zouden doen als geld helemaal geen rol speelde en je nog gezond was. Je verwacht dat je zo een A4’tje vol zou kunnen schrijven, maar in mijn geval was dat helemaal niet waar. Dat heeft me nog lang bezig gehouden toen ik eenmaal thuis was. Heb ik dan zo weinig dingen die ik graag wil doen, kan ik er gewoon niet opkomen, doe ik al veel wat ik graag doe of heb ik er nog nooit bij stilgestaan? Ik ben met nieuwe bagage en vraagtekens thuisgekomen. Daarmee kan ik verder werken aan mijn eigen vijfjarenplan. Misschien krijgt LifePlanning daarin een vervolg.”